keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Mölleissä ja tositoimissa

Tokoa, tokoa, tokoa... Se on ollut viime aikoina pinnalla meidän tekemisessä.

Aloitan lyhyesti kertomalla meidän möllikokeesta parin viikon takaa. Sen jälkeen olin kovin varmoilla, että virallisessa kokeessa meillä ei ole hätää. Mutta tuohon kokeeseen palataan myöhemmin tässä tekstissä.

MÖLLITOKO, AVOINLUOKKA, 25.6.2014 KUOPIOHALLIN KENTTÄ

Paikkamakuu meni ihan rutiinisti hyvin niin kuin treeneissäkin aina. Ekalla maahan, paikalla kokonaiset kolme minuuttia ja nätisti sivulle perusasentoon lopuksi. Näin sen pitääkin mennä. Pisteitä 10.

Seuraaminen oli oikein pätevää. Ensimmäinen pysähdys meni Hukalta vähän ohi ja jossain vaiheessa katse harhaili, mutta muuten aika hyvä suoritus. Tästä 8,5.

Liikkeestä maahanmenossa kalvaa se alasmenon nopeus. Koira pystyy parempaankin. Pisteitä kuitenkin 9.

Luoksetulon pysähdys pitäisi olla nopeampi, koira kyllä kykenee täsmällisempään stoppiin. Perusasento oli lopussa vino. Näistä vähennyksiä ja pisteitä jäi 8.

Liikkeestä seisominenkin  kaipaa pysähtymiseen napakkuutta. Pysähtyi siis ihan hyvin, mutta voisi olla parempikin. Perusasento tässäkin vino. Pisteitä 9.

Nouto oli muuten hyvä, mutta hiukan Hukka jäyti kapulaa ennen sivulle tuloa ja jäi vähän haaveilemaan takana ennen sivulle istumista. 8 pistettä kuitenkin.

Kauko-ohjauksessa jouduin antamaan toisen istu-käskyn ekassa nousussa. Muuten suoritti asennonvaihdot ekalla, mutta nopeutta vaatii tämäkin liike. Koira pystyy nopeampaankin suoritukseen. 8,5.

Este meni oikein taidokkaasti ja periaatteessa puhtaasti, mutta edelleen.... se nopeuden puuttuminen on se meidän kompastuskivi. Kuitenkin pisteitä 9,5.

Kokonaisvaikutus 9. Koira vinkui... yllättäin.

Tämä möllikoe antoi uskoa tulevaan kokeeseen huimalla 176,5 pisteen suorituksella. Ajattelin, että kyllähän se koekin nyt ykköstulokselle jää.

Mutta täytyy kuitenkin muistaa, että olemme tekemisissä toisen elävän olennon kanssa, jolla on oma tahto ja oma ajatusmaailma. :-)

Niinpä pääsemme itse eiliseen kokeeseen, joka ei sitten mennyt ihan niin kuin olin ajatellut.


TOKOKOE, AVOINLUOKKA, 8.7.2014 MAANINKA

Tämä oli siis meidän ensimmäinen avoimenluokan virallinen koe.
Tuomarina Katja Rautiainen.

Ja mainittakoon vielä tähän alkuun se, että auringossa oli varmasti lämmintä ainakin se 30 astetta. Hukka oli ihan sekaisin. En oikein muutakaan keksi, mikä olisi sotkenut pojan pään näin "pahasti". Koiran saaminen perusasentoonkin oli todella vaikeaa. Ei ollut pojalla juurikaan tekemisenhalua eilen. Ei ole ikinä ollut moista edes treeneissä.

Paikallamakuu meni ihan metsään. Koira ei mennyt maahan kuin toisella käskyllä ja pienellä käsiavulla. Ja kun pääsin koirasta pari metriä irti niin eikö se jo pompannut seisomaan. Se meni sitten siinä, otin koiran ja poistuin kehästä. Ansaitsimme tasan nolla pistettä.

Tämän sotkun jälkeen olisi tarvinnut pienen tauon, mutta me oltiinkin ekana yksilösuorituksissa joten eipä siinä sitten. Onneksi koiran sai kuitenkin herätellä ennen omaa suoritusta... tai tässä tapauksessa sain yrittää herätellä. Kyllä se oikeastaan hetkeksi heräsikin, mutta se ei pitkään kestänyt.

Sitten mentiin.

Seuraamiseen ei meinattu edes päästä lähtemään, kun koira ei ottanut kontaktia ja perusasentoon tulokin oli ihan ihmeellistä hamuilua. Vähän aikaa siinä etsittiin oikeaa asentoa ja sitten päästiin liikkeellekin jopa. Ensimmäinen suoranpätkä ja käännös vasemmalle meni oikein hyvin jopa, mutta sitten alkoi ongelmat. Hukka jätätti seuraamisessa. Onneksi eka pysähdys meni ihan hyvin kuitenkin. Liikkeelle lähdettäessä koira taas jätätti ja seuraaminen oli haahuilua. Täyskäännöksetkin meni niin pitkällä kaarella ettei mitään järkeä. Juoksuosuus oli onneksi ihan ok. Yksi pysähdyksen perusasento oli vino. Tästä "iltakävelystä" saatiin pisteitä 7,5.

Liikkeestä maahanmeno  oli tässä vaiheessa oikeastaan yllätys. Olin ihan varma ettei tästä tule mitään, kun koira on tuossa tilassa. Ja piti liikkurillekin sanoa, että "hetki pieni", kun kysyttiin onko ohjaaja valmis. Haettiin taas perusasentoa ja etenkin sitä kontaktia. Sekin oli ihan jossain muualla kuin Hukassa tällä kertaa. Säätämisen jälkeen sain perusasennon koottua ja päästiin taas liikkeelle. Seuraaminen oli positiivinen yllätys ja ihan melkein Hukkaa itseään. Maahanmeno yllättäin hidas, mutta sentään suora, ei tullut koiralta sivuaskelta. :-) Perusasenotoon nousukin oli kovin verkkainen. Kuitenkin suht pätevänoloisesta suorituksesta 9 pistettä.

Luoksetulon stopista puuttui Hukan tyyliin se napakkuus. Ja sitten muistelen kovasti, että oliko perusasento lopussa vino. En ole ihan varma ja videoltakaan ei saa selvää kuvakulman takia. Pisteitä 8.

Liikkeestä seisomisessa oli ainakin vino loppuasento ja tässäkin pysähtyminen voisi olla täsmällisempi. Pienet virheet vähensi pisteen ja saatiin 9.

Nouto toikin sitten väkisin hymyn naamalleni... eikä suinkaan sen takia, että se meni niin loistavasti. Hukka kyllä lähti hyvin hakemaan kapulaa, mutta takaisin tullessa poitsu päättikin tehdä pienen kunnialenkin. Pieni kaarros vasemmalle samalla kameralle poseeraten. Olin juuri sanomassa jotain Hukalle, mutta sitten se lähtikin tulemaan kohti. Hiukan piti paineitakin purkaa ja puraista kapulaa pari kertaa ennen sivulle istumista. Palautus kuitenkin taisi olla loppujen lopuksi suora sentään eikä tullut vinoa perusasentoa. Kaarros ja jäytäminen tiputti pisteet kahdeksaan.

Kaukot oli myöskin iloinen yllätys. Kaikki asennonvaihdot tehtiin ekalla käskyllä, jopa se eka istumaannousu. :-) Nopeuden puuttuminen vaihdoissa vei kuitenkin pisteen, jättäen 9.

Este meni hyvin laiskasti tällä kertaa, mikä ei kyllä ollut yllätys kun koko koe oli mennyt vähän lepsuillen. Yli mentiin ekalla, istuminen käskystä hitaasti ja sivu-käskyn jälkeen oli suht pitkä viive ennen kuin koira palasi esteen yli sivulle. Eli hitaasta suorittamista taas pisteitä pois, lopulta saatiin 7,5. Tuomari huomautti myös siitä, että koira istuu todella lähelle estettä.

Kokonaisvaikutus jäi vinkumisen ja varmaan tuon laiskuuden takia kahdeksaan pisteeseen.
Sain kuitenkin kehuja, että hyvin kasasin meidän homman loppua kohti kaiken sen säätämisen jälkeen... kun ei edes peruasentoa meinannut alkuun saada kunnolla kohdalleen. Ja silloin kuin meni hyvin niin meidän tekeminen oli ihan kivan näköistä.

Yhteensä pisteitä saatiin 141, joka on AVO2-tulos.
Näilläkin pisteillä kuitenkin pääsi palkintosijalle 3, kun koirakoita oli avoimessaluokassa neljä. :-) Saatiin mitallikin.

Nyt vain iloista treeniä palauttamaan eilisestä ja ahkerasti säätämään noita yleisiä virheitä pois. Seuraava koe näillä näkymin vasta elokuun lopulla, joten hyvin ehtii treenailla.

Nyt lähdetään poikien kans järveen polskimaan.

Mukavaa kesää!
(Nyt kun se vihdoin tuli.)  ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti