sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Huono koepäivä

Otsikko kertoo lyhyesti kaiken meidän eilisestä kokeesta. Ei todellakaan ollut meidän päivä... Itse olin hiukan väsynyt eikä Hukkakaan ihan parhaimmassa vireessään tosiaankaan ollut. Paikkamakuu kertoi jo niin paljon, että meinasin jättää homman jo siihen. Mutta kun koe oli jo kuitenkin maksettu ja Kuopioon kuitenkin oma matkansa, niin pitihän se sitten vielä yksilösuoritukset käydä läpi. Yksi kokemus taas lisää... ei muuta.


TOKO-KOE 2.11.2013, ALOKASLUOKKA, KUOPIO (eka hallikoe)
Tuomarina Katja Rautiainen

Paikkamakuusta siis mukavan pyöreä 0. Tämä kyllä jäi vaivaamaan ja varmaan vaivaa pitkäänkin. Ärsytti niin valtavasti. Hukka oli levoton heti alussa jo ennen kuin jätin sen paikalleen. Ei mennyt ekalla maate ja vinkui. Tuomari kuitenkin sanoi sitten lopussa, että kyllä se siihen rauhoittui sitten kuitenkin. Olin jo varma, että vaikka levottomuutta olikin niin kyllä tämä vielä kunnialla viedään loppuu. Sitten tapahtui jotain (ilmeisesti joku haju) ja Hukka nousi seisomaan. Sain käskyn palata koiran luo ja juuri kun pääsin vierelle, liikkeenohjaaja sanoi ajan päättyneen. Siinä vaiheessa ärtymys, vitutus ja pettymys valtasi mielen. 20 sekuntia kun olisi vielä jaksanut Hukka olla niin olisi tullut varmaan ihan hyvät pisteet.

Jatkossa täytyy koittaa järjestää enemmän ryhmäharjoituksia paikkamakuusta. Etenkin siis tuosta itse maahanmenosta, kun Hukalla tuntuu niin paljon sekoittavan nuo naapurien käskyt. Ja täytyy varmaan treeneissä ottaa useammin pidempää aikaa kuin kaksi minuuttia, jotta kokeessa tuo pari minuuttinen ei tunnu koirasta niin pitkältä ajalta.

Lohdutukseksi voi tähän väliin sanoa, että onneksi koe meni muutenkin ihan metsään niin tuo paikkamakuu ei niin sitten enää vaivannut. Jos paikkamakuu olisi mennyt hyvin niin oltaisiin jääty todella lähelle ykköstuloksesta ja se olisi varmaan harmittanut enemmän. Onneksi oli tasaisen huono koe niin mikään ei harmittanut liikaa loppujen lopuksi.

Luoksepäästävyys oli ainoa, josta tuli täydet 10 pistettä. :-)

Seuraaminen kytkettynä oli aikamoista haahuilua. Ekalla stopilla Hukka ei tajunnut heti istua vaan haisteli tekonurmialustaa. Käännökset meni kaukaa kiertäen ja suorilla haisteltiin jonkun verran. Pisteitä vain 6,5.

Seuraaminen taluttimetta meni hiukan paremmin ja siellä tuli ajoittain hyvää kontaktiakin. Kuitenkin samalla tyylillä mentiin käännökset. Tuloksena 7,5 pistettä.

Jälkeenpäin mietin, että olinko itse liian nopea käännöksissä...? Kun Hukallahan toimii paremmin hitaammat käännökset. Vaikea sanoa, kun ei ollut ketään kaveria seuraamassa/kuvaamassa suoritusta. Kuvaaminen on kyllä siitä hyvä, että sieltä näkee sitten itsekin ne virheet.

Liikkeestä maahanmeno oli paras suoritus koko kokeessa. Pisteitä . Seuraaminen meni hyvin ja maahanmeno oli aika Hukan tyylinen. Nopeutta olisi kuulemma saanut olla, mutta muuten varsin mallikas suoritus.

Luoksetulo oli nopea, mutta koiran jättämiseen tarvitsin toisen käskyn, kun Hukka meinasi epähuomiossa lähteä mukaan. Levottomuus sotki tämänkin. Lisäksi perusasento oli hiuka vino. Pisteitä 6,5.

Liikkeestä seisomisessa törmäsimme taas vanhaan tuttuun ongelmaan eli askeleisiin seis-käskyn jälkeen. Hyvin olen saanut tätä tapaa jo vähennettyä, mutta tiukassa se näkyy olevan kuitenkin. Pisteitä jäi 7.

Estehyppy meni sinänsä ihan hyvin, jos ei kaksoiskäskyä oteta huomioon. Koira kuitenkin hyppäsi reippaasti käskyn saatuaan. Liikkeenohjaaja antoi suoritusluvan ja jostain syystä Hukka alkoi tuijottaa häntä. Odotin hetken, mutta en saanut kontaktia koiralta. Kokeilin antaa käskyn, mutta eihän se saanut Hukassa muuta aikaan kuin katseen minuun. Annoin toisen käskyn ja sitten Hukka menikin varsin mallikkaasti esteen yli ja jäi hyvin seisomaan sen taakse. Perusasento oli hyvä lopussa. Tästä pisteitä 7,5.

Kokonaisvaikutus jäi tällä kertaa vain 7,5 pisteeseen koiran levottomuuden takia. Hukka siis vinkui ja äänteli aika paljon ja lisäksi se olisi saanut olla halukkaampi liikkeiden välillä työskentelemään. Hukka vain haisteli hallin alustaa.

Loppujen lopuksi pisteitä ei siis tullut yhteensä kuin 125, joka on ALO3-tulos. Ja tämä on meidän pohjasuoritus tähän mennessä.

Surkea päivä molemmilla eikä kyllä voi syyttää pelkästää koiraa, kun itsekin olin jotenkin nuutunut. Parhaani yritin kyllä tsempata itseäni, mutta tokihan se koira vaistoaa jos ei ole itse ihan täysillä mukana.
Semmoinen koe oli se. Tällä hetkellä näyttääkin, että saadaan ihan huoletta keskittyä vain treenaamiseen kun seuraava koe mahdollisesti vasta ens vuoden puolella. Ehkä se tekee ihan hyvääkin meille.


Treeneistä puheen ollen... Tänään käytiinkin sitten paikallisessa koirakoulussa vähän touhuamassa ja hyvinhän se taas meni. Ensin mietin, että lähdenkö ollenkaan, mutta onneksi menin. Nyt on taas paljon parempi mieli, kun on onnistuneita suorituksia alla. Kotimatkalla otin myös noutoharjoituksia pallon kanssa. Lähinnä siis sitä sivulle tuloa ja tänään tulikin monta onnistumista sen suhteen. Kun koira oli tulossa kohti, annoin sille tuo-käskyn ja hienosti Hukka jo tajuaa, että silloin tullaan pallon kanssa sivulle istumaan. Lähdin siis opettamaan noutoa lopusta päin, koska se sivulle tulo sen esineen kanssa tuntuu olevan se vaikein.
Lisäksi otin hiukan kaukokäskyjä ihan lyhyellä matkalla ja hienosti sujui.
Tämän päivän treenit kyllä tasoitti eilistä pettymystä eikä se tunnu enää läheskään niin ikävältä. :-)
Kyllä me täältä vielä noustaa ja se viimenen ykkönen saadaan. Ja varmasti se koulutustunnus tuntuu sitten monta kertaa paremmaltakin, kun sen eteen on oikeasti joutunut töitä tekemään. ;-)

Palaillaan taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti